2=3: Избираш три бижута, плащаш две. Безплатна доставка на всички бижута. Виж повече

Как да изберем перфектния чифт сребърни обеци (обновена 2023)

Сред основните аксесоари в гардероба на всяка дама неизменно присъстват и няколко вида обеци. Те се идеален начин за освежаване на лицето и за подчертаване на неговата форма. Понякога обаче изборът може да е по-труден дори повече от този на самото облекло.

Смята се, че сребърните бижута имат универсален характер, но специално за обеците трябва  да предвидите и важни фактори като форма на лицето, прическа, цвят на косата и др.

Сребърните обеци могат да имат различна форма, да бъдат висящи или не, с бляскав циркон, перлени, с по-изчистена визия или по-нестандартни и др., затова богатият избор изисква по-внимателно вглеждане в детайлите.

Умело подбраните обеци ще ви осигурят не само комфорт при носене, но и ще подчертаят красивите черти на лицето.

Обеци за всеки повод

До голяма степен изборът на обеци се съобразява с повода, за да може да се съчетаят най-добре с облеклото. Ако трябва да мислите кой чифт най-добре би подхождал за работния ви ден в офиса, това може да бъде по-изчистен модел, който едновременно с това е и много елегантен. Такива обеци са обикновено с форма на малки кръгчета с винтово закопчаване. Модел „Близост” с бляскавия си кубичен цирконий ще допълни бизнес визията ви по подходящ начин.

сребърни обеци във формата на цвете, снимка на бял фон

Ако ви предстои среща или участие в по-изискано събитие, на елегантна едноцветна рокля биха подхождали обеци като например модел „Чар” с кубичен циркон и блестящи кристали.

сребърни обеци със скъпоценен камък, снимка на бял фон

Според прическата

За да постигнете ефектна визия с модела обеци, трябва да се съобразите и дали ще ги носите с пусната или вдигната нагоре коса. Пуснатата през повечето време коса няма да позволява видимост на обеците, така че се насочете към по-семпъл модел с винт като сребърните обеци с естествена перла „Предчувствие”. Макар че косата ви няма да ги открива съвсем, отблясъците от скъпоценния камък ще се забелязват. Ефектът ще бъде по-голям с перлени обеци или комбинация на перла с камък:

сребърни обеци Silver Sense с перла, снимка на бял фон

Екстравагантни и интересни модели са също сребърните обеци „Чудо”, оформени като стрелки със златно покритие и четири кристала, или обеците „Изкуство”, които със сигурност ще бъдат забелязани.

При вдигната нагоре коса на опашка или на кок, видимостта към ушите е по-голяма. Добър избор ще бъдат висящи обеци или тип халки.

За късата коса има най-голям избор – по-малки кръгли обеци за ежедневието или по-големи ярки модели, като например сребърни обеци „Привличане” с 2 рубиненочервени циркона:

сребърни обеци с червен скъпоценен камък, снимка на бял фон

Според формата на лицето

От избора на вида обеци може да зависи как ще изглежда лицето ни – по-издължено или по-широко. Избирайки обеци, стремете се формата им са бъде в хармония с формата на вашето лице.

  • Диамантено и сърцевидно лице

При диамантеното лице челото е най-широката част и лицето се стеснява надолу. При сърцевидното скулите са почти толкова широки, колкото и челото. За лице и от двата типа са подходящи висящи обеци.

  • Елипсовидно лице

На този тип лица подхождат всички видове обеци.

  • Обло лице

С избора на по-дълги и тънки модели обеци трябва да се стремите да създадете визуален ефект за по-издължено лице.

  • Квадратно лице

При него широчината на челюстта и челото са почти еднакви. Изберете дълги или средно дълги обеци с овални елементи, но не и с правоъгълни или квадратни елементи.

  • Издължено лице

За по-балансирана визия са подходящи по-къси висящи обеци или с кръгла форма.

сребърни обеци със синя перла

Според чертите на лицето

Освен прическата и формата на лицето, изборът на обеци много зависи и от индивидуалните черти. На малки очи и тънки устни ще подхождат малки обеци, а на по-широк нос, големи очи и плътни устни – по-ярки и масивни.

Най-редкият красив тип лице е с големи очи, пухкави устни, малки нос и брадичка. Хора с тези черти могат да си позволят големи обеци с малки елементи.

Според усещането за комфорт

Каквито и други критерии да спазвате, един от най-важните за вас остава личния комфорт. Ако обеците са дълги и прекалено тежки, ще ви причиняват неудобство при носене. Много дами предпочитат drop обеците поради олекотения им дизайн и възможностите да създават също толкова красива визия, както и висящите по-тежки обеци.

Ако чифтът сребърни обеци, избран от вас, са с цветен циркон, ще можете по още един перфектен начин за подчертаване на очите ви с подходящ цвят. Среброто, съчетано със скъпоценни камъни, ще внесе магична нотка не само на празнични събития, но и в обикновените делнични дни.

Photo of author

За автора:

Ивайло Ангелов
Казвам се Ивайло и съм основател и маркетинг мениджър в Silver Sense. През 2021г. стартирах този онлайн магазин и блога към него, в който се старая на отговарям на въпроси, свързани с бижутата и да давам полезни съвети и трикове, които да са ти от полза. Надявам се тук да научиш много интересна информация не само за нашите продукти, а и за среброто като цяло.