WOW оферта: FLASH SALE: 30% отстъпка на всичко! Виж повече

5 камъка за привличане на положителна енергия

Древните култури от векове използват различни камъни за привличане на повече положителна енергия и постигане на хармония и баланс. В днешно време често носим пръстени, колиета и др. бижута с камъни, като обикновено залагаме на красотата на камъните, а по-рядко се замисляме за силата, която носят.

Вижте кои 5 камъка върху избрано от вас бижу може да насърчат положителната енергия в живота ви.

Фианит

Известният като „кубичен цирконий” фианит е изкуствено отгледан камък, прекрасно имитиращ диамант, благодарение на твърдостта и добрите си оптични характеристики.

В бижутерията кубични цирконии се използват за изработка на различни накити, като особено ефектно е съчетанието им със сребро.

Въпреки че не е естествен минерал, кубичният цирконий е носител на силна енергия и оказва положителен ефект върху притежателя на пръстена, колието или друго бижу. Смята се, че може да помогне на собственика си да се справи с различни житейски предизвикателства и да го зареди с много положителни емоции, особено в моменти на страдание.

Макар и синтетичен, подобно на други минерали кубичният цирконий е надарен и с лечебни свойства. Може да помогне за възстановяването на силата след заболяване или нараняване, да подобри имунитета и да абсорбира отрицателната енергия за бързо справяне с болестта. 

По отношение на излъчваната от него енергия е подходящ за носене върху бижу от всички зодиакални знаци.

Рубин

Наричат рубина „камък на живота и любовта”. Във всички времена той е символизирал бурна страст, сила и огнена любов. В будизма е почитан като магически камък, способен да поражда стремежи към велики дела, а индуистите вярват, че може да даде неограничена власт и да въздейства върху хората.

Рубинът е познат като камък, който стимулира мисловната дейност и увеличава енергията в тялото. Вярва се, че този, който носи бижу с рубин, ще бъде надарен с късмет и здраве и ще бъде предпазен от външни негативни въздействия.

Камъкът дарява притежателя си и с мъдрост, за да се справи с вътрешните си страхове и е могъщ закрилник срещу зли намерения. Влияе прекрасно на сърдечната чакра, изпраща светлина и зарежда с положителна енергия и останалите чакри.

Турмалин

Много хора мислят, че турмалинът е само един-единствен камък, но всъщност това са няколко минерала, образуващи група. Той е обагрен в различни цветове – черен, розов, зелен, син, като розовият и червеният е причина често да го определят като рубин.

Независимо от цвета си, турмалинът притежава способност да увеличи енергийния поток, да насърчи самочувствието и да промени отрицателната енергия в положителна.

На кристалите турмалин често се приписва и силата да лекуват психиката, да помогнат на човека да разбере себе си и да редуцират страха. А ако турмалинът е с черен цвят, той може да бъде своеобразен „филтър”, предпазващ от електромагнитната радиация, излъчвана от различни електронни устройства.

Опал

Магическите блясъци на опала правят камъка опал да въздейства поразително, но полезните му свойства са също толкова впечатляващи.

Опалът съществува в много разновидности, като всеки цвят е интересен по свой начин. Той е от малкото минерали, притежаващи опалесценция – игра на светлината във вътрешността. Невероятната красота на опала се съчетава със способността му да влияе положително върху емоциите. Носенето на бижу с опал помага за творческото развитие и предпазва от усвояване на негативна енергия.

Опалът носи хармония най-вече за Везни и Телец, но е извор за силна духовна енергия от представителите и на другите зодии.

Аметист

Аметистът е често срещан и много красив камък, който оказва по различен начин благоприятното си влияние. Неговата връзка с аурата ни е много силна. Наричан е „камък на мира и спокойствието”, разновидност е на кварца и е известен с лилавите си нюанси. През Средновековието хората вярвали, че притежава способност да повишава интелигентността.

Аметистът е харесван и днес заради блясъка и привлекателния си цвят, вариращ от бледолилав до наситено виолетов. Това е рожденият камък на родените през февруари и оказва специален ефект за духовно изцеление. Енергията му е мощна и може да повиши вибрацията, да предпази от психически атаки и да успокои мислите.

Камъкът символизира освен духовност, и умиротворение  и интуиция. Смята се, че може да подобри концентрацията и да привлече положителна енергия.

Когато носим бижута с някои от тези или други камъни и кристали, успяваме да постигнем не само стилна визия, но и нещо повече. С уникалната си красота и полезното си въздействие те са един прекрасен източник на самочувствие, добро настроение и така нужната на всеки живителна енергия.

Photo of author

За автора:

Ивайло Ангелов
Казвам се Ивайло и съм основател и маркетинг мениджър в Silver Sense. През 2021г. стартирах този онлайн магазин и блога към него, в който се старая на отговарям на въпроси, свързани с бижутата и да давам полезни съвети и трикове, които да са ти от полза. Надявам се тук да научиш много интересна информация не само за нашите продукти, а и за среброто като цяло.