2=3: Избираш три бижута, плащаш две. Безплатна доставка на всички бижута. Виж повече

Бижута, с които Кейт Мидълтън допълва елегантния си стил

Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън е смятана от мнозина за икона на елегантността. Макар че тя блести със собствена красота, с бижута от колекцията си и с подарените й от кралицата успява да допълни перфектно зашеметяващия си стил.

С някои от бижутата принцесата се разделя рядко, други носи на благотворителни събития и различни официални поводи.

С любопитство надникваме в кутията с бижута на Кейт, за да разберем повече за някои от тях.

Годежен пръстен, наследен от принцеса Даяна

Едно от най-ценните бижута на Кейт е годежният пръстен на лейди Даяна, който Кейт наследява. Принц Уилям й го подарява през 2010 г. на годежа им. Пръстенът е дело на придворния бижутер и е изработен от 18-каратово бяло злато. Представлява 12-каратов овален сапфир, заобиколен от 14 диаманта.

След венчавката към пръстена се добавя фина венчална халка на „Тифани” с диаманти.

Обеци със сапфири

Друго бижу със сапфири са обеците, които принц Уилям подарява на Кейт, когато й предлага брак. Те също са наследени от Даяна и са подарък за сватбата й от Фахд бин Абдул Азис, престолонаследникът на Саудитска Арабия. Даяна ги носи за последно през 1986 г.

Кейт има предпочитание към разнообразни обеци – капковидни и висящи, от две части, с перли, с камъни, с форма на листенца и много други. Слабо познати дизайнери стават известни, само защото Кейт харесва техните обеци и ги носи без предубеждение.

Колие от кралица Елизабет

Кейт Мидълтън предпочита да носи освен обеци за всякакви поводи, и колиета. Тя притежава модели на различни марки и може да бъде видяна както с по-евтино колие, така и със скъпа огърлица с диаманти и рубин.

Шикозното колие, подарено от кралицата за сватбата й, обаче е предназначено за специални случаи. Върху него блестят 13 изумруда и 38 диаманта и Кейт го слага рядко, макар че видът му става по-скромен, когато се разкопчаят долните две висулки.

Верижка с висулки

Любимото бижу на Кейт, което тя не показва на пресата, е верижка, подарък от сестра й Пипа при раждането на първородния син на Кейт Джордж. Тогава на верижката има фигурка на момче и сърчице с инициалите на принц Уилям. След раждането на другите деца на Кейт тя добавя още две висулки.

Любими перлени обеци

Въпреки семплия им вид, сребърните капчици-перли на Кейт са едни от най-предпочитаните. Тя често ги избира за съчетание с ежедневно облекло.

Колие от Zara

Кейт Мидълтън не се притеснява да носи и по-достъпни бижута. Такова е например колието на испанския бранд Zara – марка, от която тя често пазарува и дрехи. Предпочитанията на херцогинята към по-скромните тоалети и бижута според наблюдателите не са стратегическо решение с цел да се хареса на данъкоплатците, а доказателство, че е земна жена.

Гривна с висулка талисман

Бижу със значение представлява златната гривна, която херцогинята на Корнуол подарява на Кейт за сватбата й. Това е гривна с талисман, която представлява диск, на който са гравирани монограми. От едната страна е буквата „С” и тиара за Кейт, а от другата – „С” и корона за Камила.

Обеци с перла и тюркоаз

Една от марките, чиито бижута харесва Кейт, е и Zeen. В колекцията си от бижута принцесата включва задължително и перлени обеци, като особено предпочитани са тези с бяла перла и тюркоаз, съчетани с тоалет в синьо.

Сред бижутата на Кейт присъстват и брошките. Тя носи и тях с подчертана елегантност, като предпочита флорална тематика. Брошка с форма на трилистна детелина и със зелен камък е задължителното й бижу на всеки Свети Патрик.

Списъкът с накитите на принцеса Кейт е много дълъг, но няма как да не споменем и една ценност, която тя винаги слага – широката си обезоръжаваща усмивка. Защото настроението, с което се носи дори е не толкова скъпото бижу, може да подобри ефекта на всяка визия.

Photo of author

За автора:

Ивайло Ангелов
Казвам се Ивайло и съм основател и маркетинг мениджър в Silver Sense. През 2021г. стартирах този онлайн магазин и блога към него, в който се старая на отговарям на въпроси, свързани с бижутата и да давам полезни съвети и трикове, които да са ти от полза. Надявам се тук да научиш много интересна информация не само за нашите продукти, а и за среброто като цяло.