WOW оферта: FLASH SALE: 30% отстъпка на всичко! Виж повече

Какво говори пръстенът за собственика си

Историята на пръстените може да се проследи стотици години назад във времето, като някои от най-древните са от 3-тото хилядолетие пр. н.е. и са открити в Индия. Знае се, че векове наред са служели и за защита, а не само за украса – например за предпазване на пръстите на стрелеца при издърпване на тетивата на лъка.

Днес носим пръстените само за украса или като знак за определен запомнящ се символ . Сполучливо избран, пръстенът може да бъде ефектен акцент при ежедневно или вечерно облекло. Пръстени носят не само жени, но и мъже на всяка възраст.

Дори да не го правим винаги съзнателно, това какви пръстени харесваме и на кои пръсти предпочитаме да ги носим, издава много за нашия характер и личност.

Какво е значението на броя на камъните и формата им

За да се определи типа личност, особено стане ли въпрос за жена, от значение е дали харесва пръстени с камък или не.

  • Пръстени без камък или с няколко камъка

Пръстен без камък са предпочитани от по-практични, скромни и отдадени най-вече на семейството си хора. Обикновено те са интелектуалци и борбени натури, но не са от особено общителните.

Пръстен с един камък е избор на жени, които са целеустремени, а по-загадъчните и сантименталните се спират на модели с няколко камъка.

  • Форма на камъните

Ако жената носи пръстен с камък, който е с овална форма, това е знак за нейната свободолюбивост и всеотдайност. Такива жени са много емоционални и често са бунтарки.

Тези, които държат камъкът на пръстена им да бъде квадратен, са екстравагантни, винаги изразяват позицията си и успешно я защитават. При това са мечтателки и се отдават на наслаждения в живота, но не са особено открити с другите.

Много жени предпочитат сърцевиден камък върху пръстена си, което говори, че са силно романтични, добродушни и креативни.

Ако пък камъкът е с формата на сълза, притежателката на пръстена е по-скоро традиционалистка и много принципна.

Значение на големината на пръстена и детайлите

Друга характеристика на пръстените, от които може да се добие представа за техните притежатели, е големината и спецификата на детайлите.

Наблюденията показват, че хора, които искат да демонстрират на околните своето превъзходство, обикновено носят прекалено големи пръстени и едри камъни.

Ако жена предпочита остри детайли върху пръстена, вероятно е властна личност, която желае силен и нетърпящ компромиси партньор.

От друга страна, любителките на любовните авантюри обикновено носят пръстени с много малки камъчета и завъртулки.

Формата на детайлите също носи информация за черти на характера. Ако те са сферични, притежателят на пръстена е с изявен стремеж към хармония, а триъгълните издават склонност към конфликти.

От какво значение е на кой пръст носим пръстен

Има много тълкувания относно носенето на пръстен на лявата или дясната ръка. Най-разпространено е, че творческите личности по-често слагат пръстени на лявата си ръка, а склонните да контролират – на дясната.

Всъщност по това на кой пръст е сложил някой пръстена си, може да се разбере донякъде и какъв е характерът му. Смята се също, че отделните пръсти се управляват от различни планети, което също повлиява на избора.

  • Пръстен на палеца – слага се на покровителствания от Марс палец от прям, темпераментен, енергичен и дори агресивен човек.
  • Пръстен на показалеца – носи се от хора с волеви характер и стремеж към власт, като знаем и че пръстът се покровителства от Юпитер.
  • Пръстен на средния пръст – носене на пръстен по този начин е характерно за хора с огромна духовност, а пръстът се покровителства от Сатурн.
  • Пръстен на безименния пръст с изключение на халката –  пръстен на безименния пръст, който е под властта на Слънцето, се носи от романтични и ценящи красотата хора.
  • Пръстен на кутрето – обикновено собственикът на пръстена е творческа личност с изострена чувствителност, а понеже пръстът се покровителства от Меркурий, кутрето тушира негативните черти на характера.

Има и хора, които не обичат да носят пръстени по различни причини – неувереност, изострена интровертност или желание да останат незабелязани. Причина може да бъде  и високата самооценка. Това ги прави твърде уверени в себе си и не се нуждаят от някой, който да се опитва да ги класифицира.

Photo of author

За автора:

Ивайло Ангелов
Казвам се Ивайло и съм основател и маркетинг мениджър в Silver Sense. През 2021г. стартирах този онлайн магазин и блога към него, в който се старая на отговарям на въпроси, свързани с бижутата и да давам полезни съвети и трикове, които да са ти от полза. Надявам се тук да научиш много интересна информация не само за нашите продукти, а и за среброто като цяло.