2=3: Избираш три бижута, плащаш две. Безплатна доставка на всички бижута. Виж повече

Как да изберем подходящия размер пръстен?

Всеки пръстен показва докрай красотата си върху ръката на своя притежател. Но за разлика от другите бижута, при него изборът не е лесен, особено когато е предназначен за друг човек по някакъв повод. Трудността идва не от друго, а от размера, който в повечето случаи няма как да знаем. А това е много важно, ако искаме да направим предложение за брак например.

Колкото и да наблюдавате пръстите на този, на когото искате да подарите пръстен, надали ще успеете да прецените точния размер на бижуто. А ако става въпрос за покупка онлайн, тогава наистина трябва да се поинтересувате от различните размери на пръстените.

Какви размери имат пръстените?

Размерът на всеки пръстен се определя от диаметъра/обиколката на вътрешната лента на пръстена. Измерва се в мм, см или инчове, като всяка държава има различна система от букви и цифри. Обикновено се следват стандартите за размери в САЩ, които се определят най-сечсто с числата 5, 6,7,8,9 и 10. В Silver Sense пръстените са оразмерени именно по Американския стандарт.

Съществуват и пръстени с регулируема широчина, които са без фиксиран край, което позволява да бъдат разширени според размера на този, който го носи. В Silver Sense може да откриете колекция от разнообразни и изящни пръстени с регулируема широчина, които са достъпни ТУК.

Таблица с размерите на пръстените в Silver Sense

РазмерДиаметър (мм)Обиколка (мм)
515,649
616,4552
717,354,5
818,157
91959

Как да определите размера в домашни условия?

Въпреки че най-точната мярка може да вземе професионален бижутер, със сигурност можете да се справите с тази задача и сами с подходящото ръководство. Имайте предвид, че в топло време пръстите се надуват малко, така че това може да обхване разстояние до половин см. Освен това пръстите на двете ръце имат различен размер, затова трябва да вземете под внимание на коя ръка ще се носи пръстенът.

Измерването може да направите по някой от следните начини:

Първи начин: С връв или конец

Вземете връв или конец и увийте избраното средство около пръста си. Маркирайте мястото, където се припокрива. Разгънете и измерете дължината на милимитрова линийка.

Може да си послужите и с хартиена лентичка, като постъпите по същия начин с измерването. Ако получите например 4,9см, което е 49мм, това е размер 5 по американския стандарт

Втори начин: Със стар пръстен

Може да използвате ваш стар пръстен или пръстен на този, на когото ще подарявате. Направете измерването по същия начин с връв, но в случая ще ви бъде по-лесно да измерите диаметъра, налагайки пръстена върху милимитрова линийка.

Трети начин: С виртуално ръководство за размер на пръстени

Съществува и вариант да си послужите с виртуално ръководство за размер на пръстени. За целта трябва да отпечатате кръговете, които съответстват на различните размери. Можете да свалите файла в PDF формат тук.

ръководство за определяне на размер на пръстен

След това вземете пръстен, който ви стои добре, и го поставяйте последователно върху кръговете, докато попаднете на този, съвпадащ с вътрешната обиколка на вашия пръстен. Тогава ще разберете и съответния размер. Това обаче са само приблизителни стойности, защото хората с по-големи кокалчета ще имат нужда от по-голям размер.

Четвърти начин: С линия за измерване

Ръководство за определяне на размера пръстен с линия

Въпреки че всички посочени методи за измерване размер на пръстен са практични и донякъде надеждни, все пак за нито един не може да се каже, че е абсолютно точен поради факта, че пръстите се стесняват и разширяват от студа и топлото. Затова и когато купувате пръстен онлайн, може да ви е трудно да определите съвсем точно размера. Но дори и да не го улучите, предлагаме възможност за замяна в рамките на 14 дни, в който можете да изберете по-голям или по-малък размер . Ако купувате пръстен на половинката си, може да измерите вътрешния диаметър на стар пръстен и при бижутер да уточните размера. В случай, че попада между два размера, по-удачно е да вземете по-големия.

Дали ще купите красив пръстен за себе си, или за подарък на някого, ако е избран с вкус и е с подходящ размер, той ще бъде елегантен аксесоар към вашето облекло или знак за обич към човека до вас.

Ако вече сте определили правилния размер пръстен може да разгледате всички модели, които предлагаме на тази страница.