2=3: Избираш три бижута, плащаш две. Безплатна доставка на всички бижута. Виж повече

Какво говори пръстенът за собственика си

Историята на пръстените може да се проследи стотици години назад във времето, като някои от най-древните са от 3-тото хилядолетие пр. н.е. и са открити в Индия. Знае се, че векове наред са служели и за защита, а не само за украса – например за предпазване на пръстите на стрелеца при издърпване на тетивата на лъка.

Днес носим пръстените само за украса или като знак за определен запомнящ се символ . Сполучливо избран, пръстенът може да бъде ефектен акцент при ежедневно или вечерно облекло. Пръстени носят не само жени, но и мъже на всяка възраст.

Дори да не го правим винаги съзнателно, това какви пръстени харесваме и на кои пръсти предпочитаме да ги носим, издава много за нашия характер и личност.

Какво е значението на броя на камъните и формата им

За да се определи типа личност, особено стане ли въпрос за жена, от значение е дали харесва пръстени с камък или не.

  • Пръстени без камък или с няколко камъка

Пръстен без камък са предпочитани от по-практични, скромни и отдадени най-вече на семейството си хора. Обикновено те са интелектуалци и борбени натури, но не са от особено общителните.

Пръстен с един камък е избор на жени, които са целеустремени, а по-загадъчните и сантименталните се спират на модели с няколко камъка.

  • Форма на камъните

Ако жената носи пръстен с камък, който е с овална форма, това е знак за нейната свободолюбивост и всеотдайност. Такива жени са много емоционални и често са бунтарки.

Тези, които държат камъкът на пръстена им да бъде квадратен, са екстравагантни, винаги изразяват позицията си и успешно я защитават. При това са мечтателки и се отдават на наслаждения в живота, но не са особено открити с другите.

Много жени предпочитат сърцевиден камък върху пръстена си, което говори, че са силно романтични, добродушни и креативни.

Ако пък камъкът е с формата на сълза, притежателката на пръстена е по-скоро традиционалистка и много принципна.

Значение на големината на пръстена и детайлите

Друга характеристика на пръстените, от които може да се добие представа за техните притежатели, е големината и спецификата на детайлите.

Наблюденията показват, че хора, които искат да демонстрират на околните своето превъзходство, обикновено носят прекалено големи пръстени и едри камъни.

Ако жена предпочита остри детайли върху пръстена, вероятно е властна личност, която желае силен и нетърпящ компромиси партньор.

От друга страна, любителките на любовните авантюри обикновено носят пръстени с много малки камъчета и завъртулки.

Формата на детайлите също носи информация за черти на характера. Ако те са сферични, притежателят на пръстена е с изявен стремеж към хармония, а триъгълните издават склонност към конфликти.

От какво значение е на кой пръст носим пръстен

Има много тълкувания относно носенето на пръстен на лявата или дясната ръка. Най-разпространено е, че творческите личности по-често слагат пръстени на лявата си ръка, а склонните да контролират – на дясната.

Всъщност по това на кой пръст е сложил някой пръстена си, може да се разбере донякъде и какъв е характерът му. Смята се също, че отделните пръсти се управляват от различни планети, което също повлиява на избора.

  • Пръстен на палеца – слага се на покровителствания от Марс палец от прям, темпераментен, енергичен и дори агресивен човек.
  • Пръстен на показалеца – носи се от хора с волеви характер и стремеж към власт, като знаем и че пръстът се покровителства от Юпитер.
  • Пръстен на средния пръст – носене на пръстен по този начин е характерно за хора с огромна духовност, а пръстът се покровителства от Сатурн.
  • Пръстен на безименния пръст с изключение на халката –  пръстен на безименния пръст, който е под властта на Слънцето, се носи от романтични и ценящи красотата хора.
  • Пръстен на кутрето – обикновено собственикът на пръстена е творческа личност с изострена чувствителност, а понеже пръстът се покровителства от Меркурий, кутрето тушира негативните черти на характера.

Има и хора, които не обичат да носят пръстени по различни причини – неувереност, изострена интровертност или желание да останат незабелязани. Причина може да бъде  и високата самооценка. Това ги прави твърде уверени в себе си и не се нуждаят от някой, който да се опитва да ги класифицира.

Photo of author

За автора:

Ивайло Ангелов
Казвам се Ивайло и съм основател и маркетинг мениджър в Silver Sense. През 2021г. стартирах този онлайн магазин и блога към него, в който се старая на отговарям на въпроси, свързани с бижутата и да давам полезни съвети и трикове, които да са ти от полза. Надявам се тук да научиш много интересна информация не само за нашите продукти, а и за среброто като цяло.